Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Christiane Amanpour šokirala izraelsku ministricu: Zašto bombardirate bolnice u Gazi?

Christiane Amanpour šokirala izraelsku ministricu: Zašto bombardirate bolnice u Gazi?

POZNATA CNN-ova novinarka, Christiane Amanpour, postavila je neočekivana i vrlo teška pitanja izraelskom ministrici pravosuđa Tzipi Livni o bombardiranju Pojasa Gaze. Ministricu je ponajviše zbunilo pitanje zašto Izrael bombardira bolnice u Gazi.

 

Amanpour je izraelsku ministricu prvo upitala zar nije došlo vrijeme da Izrael prestane s napadima budući da je u samo dva tjedna ubijeno više od 500 Palestinaca, uglavnom civila, žena i djece.

 

“Niste samo vi koji želite mir. Želim ga i mi. Pokušavamo uvjeriti Hamas da je primirje najbolje rješenje”, kratko je odgovorila Livni, no Amanpour tu nije stala.

 

Voditeljica je ministricu podsjetila da je u istom razdoblju ubijeno samo 20 Izraelaca, naspram 500 Palestinaca te da se takva neproporcionalnost u žrtvama ponavlja u svim dosadašnjim izraelskim napadima na Gazu.

 

“Mi pokušavamo izbjeći civile kao metu. Izrael od Palestinaca traži da napuste neka mjesta u Gazi, ali im Hamas naređuje da ostanu pa na kraju imamo slike ubijenih civila”, zaključila je Livni.

 

Amanpour je nakon toga postala još direktnija pa je izraelsku ministricu upitala zašto izraelska vojska bombardira bolnice u Gazi, odnosno četiri bolnice iako bolnice nisu vojna meta.

 

“Ne znam. To se mora ispitati, nemam odgovor za to. Ispitujemo činjenice o tome”, rekla je već pomalo zbunjena ministrica Livni.

 

Izraelska vojska već dva tjedna izvodi brutalne zračne i kopnene napade na Pojas Gaze u kojima je dosad ubijeno više od 500 Palestinaca, a ranjeno njih nekoliko tisuća. Krvavi prizori iz Gaze pokazuju da su žrtve većinom civili, i to ponajviše djeca, žene i starci. 

 

index.hr

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Tagovano: (104)
Top