Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Četvrto kolo BH Telecom Fair Play lige: Fantastična igra Grbavice II

Četvrto kolo BH Telecom Fair Play lige: Fantastična igra Grbavice II

U nedjelju, 15.01.2017 godine, odigrane su utakmice četvrtog kola BH Telecom Fair Play lige u grupi B, a postignuti su sljedeći rezultati:

Balmed : Grbavica I (3: 2)

Krajina Vita-Plus : SU Impuls KCUS ( 3:0)

Grbavica II : EL-HA  (6:1)

Svitanje : TVSA (2:6)

U derbiju četvrtog kola grupe B, prvom utakmicom između Balmeda i Grbavice I, vidjeli smo jednu od najboljih utakmica dosadašnjeg dijela takmičenja. Bez favorita prije početka utakmice, očekivanja svih prisutnih su bila da ćemo gledati neizvjesnu utakmicu do zadnjih sekundi i tako je na kraju i bilo. Početak utakmice je pripao Grbavici I. Organizovana odbrana sa brzim kontra napadima je najjači adut kojim raspolaže ekipa Grbavice I. Iz takve igre, uspjeli su doći do dva gola prednosti koji su držali do kraja prvog poluvremena. U drugom dijelu, angažovanije i mnogo odlučnije je krenula ekipa Balmeda što je na kraju donijelo potpuni preokret i nastavak pobjedničkog niza do sada najuspješnije ekipe BH Telecom MLFP.

U drugoj utakmici, Grbavica II je predvođena sjajnim Seadom Kapetanovićem nanijela težak poraz favoriziranoj ekipi EL-HA i zadržala realne šanse za najviši plasman. Šansu za popravni EL-HA će imati u sljedećem kolu.

U ostalim utakmicama, bilježimo prvu pobjedu ekipe TVSA dok je Krajina Vita-Plus službenim rezultatom ubilježila nova tri boda.

FAIR PLAY JE OK-ej!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top