Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Četvrti MFS-Emmausov humanitarni konvoj iz BiH stigao na tursko-sirijsku granicu

Četvrti MFS-Emmausov humanitarni konvoj iz BiH stigao na tursko-sirijsku granicu

U konvoju se nalazi 341 tona brašna, 30 hiljada litara ulja, tjestenina, džem i pelene za djecu, sve ono što je izbjeglom narodu Sirije trenutno najpotrebnije.

Uposlenici MFS-EMMAUS-a u pratnji Bajre ef. Džafića glavnog imama MIZ Doboj, Rašida ef. Orlovića sekretara MIZ Tešanj, Nijaza Duzan koordinatora za socijalna pitanja Muftijstva banjalučkog i Džemala ef. Salkića koordinatora za socijalna pitanja Muftijstva zeničkog, dočekali su danas dolazak konvoja ispred logističkog centra IHH u turskom gradu Reyhanlı. Oni su u iščekivanju konvoja ovih dana posjetili prekare u kojima se pripremaju lepine za narod Sirije, dijeleći prehrambene pakete u manjim izbjegličkim kampovima na tursko-sirijskoj granici.

„Zahvaljujemo svima koji su pomogli akciju, kako našu tako i sve akcije pomoći sirijskom narodu. Nije bila tako davno kada su se oni suosjećali sa našom boli, sada su se na žalost našli u situaciji da mi njih pomažemo. Uvjerili smo se da će naša pomoć ovom napaćenom narodu itekako dobro doći. Svaki susret sa djecom koja su izgubila roditelje je na svoj način dirljiv i pun emocija. Mi se s njima sprijateljimo i nogomet zaigramo, kako bi ta djeca, ni kriva, ni dužna bar na kratko zaboravila na ratne strahote“, izjavio je Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora MFS-EMMAUS-a.

Pomenuta pomoć prikupljana je uz podršku Muftijstva banjalučkog i Muftijstva zeničkog, u organizaciji Medžlisa i građana sa tog područja. Pored njih akciju su podržali i Udruženje „Podrinje“ Srebrenik, Fondacija Muharem Berbić, kompanije iz Tešnja “HIFA OIL”, „HIFA-OKTAN“ i «HIFA PETROL», zatim „EURO-METALI“ Doboj Jug, „DMDE“ Doboj Istok, „ŠKREBO“ Klokotnica, „SUBAŠIĆ“ Potočani, OZ „AIDŽ“ Brijesnica Velika, te mnogi drugi pojedinci. Prostore za skladištenje ustupili su „Vegafruit“ Brijesnica Mala, „Zedina“ Brijesnica Mala i SKF Klokotnica.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top