Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Četvrti Bilten Udruženja „Prosvjetitelj“

Četvrti Bilten Udruženja „Prosvjetitelj“

Udruženje „Prosvjetitelj“ izdalo je Bilten, četvrti po redu. Na osamdeset stranica može se naći mnoštvo zanimljivosti, ali i pogledati redovne aktivnosti koje provodi ovo udruženje. Podsjećanja radi, u Biltenu Udruženja „Prosvjetitelj“ nećete naći samo izvještaje o aktivnostima ovog udruženja, nego i mnoštvo drugih stvari poput intervjua, predstavljanja članova Udruženja, razmjenu mišljenja itd.

Kada je riječ o aktivnostima, njih je, zaista mnogo. Navest ćemo samo jedan podatak, a koji govori o aktivnostima Udruženja „Prosvjetitelj“, a to je da je samo u mjesecu ramazanu tim „Prosvjetitelja“ iz Švicarske sakupio i realizirao projekte u vrijednosti od 76 hiljada KM. Treba li reći da su sredstva utrošena u BiH, s naglaskom na Podrinje?

Kada se uzme u obzir samo ova činjenica, a u Biltenu ćete naći na desetine takvih aktivnosti onda u potpunosti stoje riječi uvaženog  muftije travničkog Ahmeda Adilovića koji je rekao da oni (članovi Prosvjetitelja) stavljaju druge ispred sebe. Tako i jeste. Upravo u tome i jeste veličina “Prosvjetitelja”. Ljudi koji su to toliko puta pokazali praktično, djelom, a ne pričom. To je islam kojeg svakodnevno žive ti ljudi. Praktičan islam.

Kompletan Bilten možete preuzeti na sljedećem linku.

http://prosvjetitelj-muallim.org/publikacije/bilten/2015/Bilten-04-09-2015.pdf

Alem Dedić, Koordinator Sektora za informisanje Udruženja „Prosvjetitelj”

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top