Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Centrotrans najavio nove investicije: Smanjenje cijena autobuskih karata do 20 %

Centrotrans najavio nove investicije: Smanjenje cijena autobuskih karata do 20 %

Centrotrans Eurolines je u 2014. godini potvrdio lidersku poziciju u oblasti prijevoza i turizma. U prošloj godini ostvarene investicije iznosile su 5.355.107 KM, od čega je 4.563.115 KM investirano u kupovinu 28 autobusa, istakao je Safudin Čengić, generalni direktor Centrotransa Eurolinesa na godišnjoj press konferenciji u Sarajevu.

Poslovnu godinu ove kompanije prema riječima prvog čovjeka obilježilo je i sniženje autobuski karata u gradsko-prigradskom saobraćaju, otvaranje prodajnih objekata u BiH, organizacija studentskih pohoda u Pariz, Istanbul, Barselonu i unutar BiH za preko 500 studenata.

Osvrćući se na pozitivne uticaje na poslovanje kompanije Čengić je istakao kvalifikacije N/F Saveza BiH, smanjenje cijene naftne derivata i kvalitetan vozni park.

“Centrotrans je kompanija koja prati i primjenjuje tehnološka dostignuća u cilju unapređenja usluga. Prvi u BiH smo sa besplatnim internetom u autobusima, pokrenuta je i online prodaja autobuskih karata, predstavljena je i nova web stranica Centrotransa te je uveden i video nadzor u autobusima”, istakao je Čengić.

Pojasnio je kako su poslovni rezultati kompanije Centrotrans u 2014. godini u odnosu na 2013. godinu bolji.

“Povećani su prihodi od sedam posto, povećan je broj kilometara za 19 posto, broj prevezenih putnika veći je za 48 posto, dok je realizacija u saobraćaju veća za 20 posto. Broj zaposlenih povećan je za 38, broj autobusa za 28, dok su lična primanja bruto i neto povećana za 3 posto”, kazao je Čengić.

Poslovni rezultat ove kompanije je pozitiva i kako ističe on iznosi 322.836 KM, dok je ukupan promet 56.037.242 KM.

Centrotrans Eurolines u odnosu na 2014. godinu, u 2015. godini planira povećati prihod za tri posto, broj kilometara za jedan posto, broj prevezenih putnika za 18 posto i realizaciju u saobraćaju za četiri posto.

“Planirane investicije za 2015. godinu su u iznosu od 3.658.221 KM”, kazao je Čengić, te najavio smanijenje cijena autobuskih  karata u međugradskom saobraćaju od pet do 20 posto, prigradskom-gradskom od pet do 15 posto i u javnom graskom saobraćaju od 6,66 posto.

 

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top