Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Centar za certificiranje halal kvalitete iz Zagreba na Halal sedmici u Briselu

Centar za certificiranje halal kvalitete iz Zagreba na Halal sedmici u Briselu

BRUSSELS – BELGIJA

U suradnji sa Islamskom razvojnom bankom, novoosnovani HALAL CLUB organizirao je prvu konvenciju i sedmicu posvećenu stručnjacima, istraživačima, proizvođačima te izvoznicima Halal proizvoda. Očekuje se prisustvo svih veleposlanstava OIC zemalja sa predstavništvom u Brussels-u, a današnjim svečanim otvorenjem započeo je tjedan intenzivnog predstavljanja projekata i ideja.

Republiku Hrvatsku i stanje Halal industrije u RH predstavit će rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete, Aldin Dugonjić. S obzirom da je RH jedina članica Europske Unije koja ima i službeno registriranu Halal normu, prisutni će imati priliku čuti o pozitivnom iskustvu naše zemlje i kako funkcionira uređen model Halal standardizacije u svim poljima implementacije, neovisno radi li se o proizvođačima ili pružateljima usluga.

 

ZAPOČELE RADIONICE O HALAL POSLOVNIM MOGUĆNOSTIMA
  
  Liège, Belgija:
Trećeg dana Halal tjedna otvoren je i Prvi europski znanstveni simpozij u sklopu kojeg su započele i radionice o halal poslovnim mogućnostima na kojima su prvenstveno prezentirani projekti Malezije. Marocca i Tunisa. Rukovoditelj Centra posjetio je sve štandove te razgovarao s predstavnicima Irana, Malezije i Tunisa o uspostavi suradnje i mogućim projektima vezanih za razvoj halal industrije.

 

RUKOVODITELJ CENTRA ZA CERTIFICIRANJE HALAL KVALITETE POSJETIO VELEPOSLANSTVO RH U BELGIJI
 
 Brussels: Tijekom svog boravka u Brussels-u rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete posjetio je ured Veleposlanstva RH u kojem su ga srdačno primili g. Mario Nobilo, veleposlanik te gospođa Sanja Szabo, druga tajnica.

Teme održanog sastanka obuhvaćale se razvoj strategije za osvajanje halal trzista, mogućnostima halal trzista u Belgiji te razvitku halal turizmu u Hrvatskoj . Rukovoditelj ih je također upoznao i sa razlogom njegova boravka u Brussels-u te im se zahvalio na susretljivosti i dočeku.

halal.hr

 

Pratite  Halal kutak portala Akos.ba

Na Facebooku: Halal Balkan mreža

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top