Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Centar Cazina dobio Srebrenički cvijet

Centar Cazina dobio Srebrenički cvijet

Centar grada Cazina ovih je dana dobio Srebrenički cvijet koji je instaliran u srcu kružnog toka.

Ideja se rodila prošle godine a krenula je iz Ureda gradonačelnika Nermina Ogreševića. Realizaciju ovog hvale vrijednog projekta izvršio je Komunalno-stambeni fond i JKP Čistoća grada Cazina, pod stručnom palicom arhitektice Mirsade Mujadžić. Instalacija je postavljena ovih dana, a svoj puni sjaj doživjet će tek kad iscvijetaju i zazelene nasadi, a već sada se jasno može prepoznati da se radi o Cvijetu Srebrenice.


-“Naš cilj je bio da i na taj način nastavimo ispunjavati civilizacijsku i ljudsku dužnost podsjećanja i čuvanja sjećanja na jedan strašan zločin počinjen nad našim narodom. Drago nam je što već sada plijeni pažnju jer to znači da smo ispunili taj krajnji cilj, a Cazinjani će i ove godine u velikom broju prisustvovati komemoraciji i dženazi 11.jula u Srebrenici jer je to naša višegodišnja tradicija”, kaže gradonačelnik Cazina mr. Nermin Ogrešević.
Inače, Cazinjani su svake godine među najbrojnijim učesnicima pješačkog marša od Nezuka do Potočara, biciklističkog maratona Bihać- Srebrenica, ima ulicu Žrtava genocida u Srebrenici i kontinuiranu saradnju sa udruženjima iz Srebrenice.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com