Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bužim: Obilježene dvije decenije najmlađe općine u FBiH

Bužim: Obilježene dvije decenije najmlađe općine u FBiH

– Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Bužim za počasnog građanina proglašen je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović.

 – Jučer je u Bužimu u Unsko-sanskom kantonu obilježena 20. godišnjica ove najmlađe općine u Federaciji Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency.

Status općine Bužim je stekao nakon rata, najviše zahvaljujući ogromnom doprinosu u odbrani BiH. 

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Bužim za počasnog građanina proglašen je reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović. 

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović bila je počasna gošća svečanosti povodom 20. godišnjice općine Bužim. Delegacija na čelu sa premijrom USK Izudinom Saračevićem i domaćinom, načelnikom Bužima Aganom Bunićem, postavila je kamen temeljac za sportsku dvoranu u Bužimu, čija je izgradnja zvanično počela jučer. 

Mahmutbegović je kazala da će pomoći ovoj mladoj općini, da ona to zaslužuje, a sportska dvorana je i najpotrebnija za jednu zdravu i mladu sredinu. 

Delegacija predvođena bihaćkim muftijom Hasanom ef. Makićem obišla je i objekat Islamskog kulturnog centra Bužim, koji je također u izgradnji.

 

Akos.ba/AA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top