Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Bursa: Turci će graditi sportsku dvoranu u Srebernici

Bursa: Turci će graditi sportsku dvoranu u Srebernici

Opština Srebrenica je uspješno završila učešće na međunarodnom samitu pametnih opština u Bursi

 

U Bursi je potpisan Memorandum o izgradnji sportske dvorane u Srebrenici, a potpisali su ga Šef kabineta načelnika Opštine Srebrenica Nermin Alivuković i Zamjenik načelnika Opštine Beykoz M. Hanefi DiLMAÇ. To je jedan od projekata čije je finansiranje obećala bratska Opština Beykoz, tokom posjete Načelnika opštine Ćamila Durakovića Turskoj.

Izgradnja dvorane bi trebala krenuti uskoro, a sva neophodna sredstva za izgradnju obezbjedit će Opština Beykoz.

Također, Opština Beykoz je iskazala interes za jedan od projekata koji je Opština Srebrenica pripremila za samit, a to je kupovina Industrijske zone u Zelenom Jadru i stavljanje u funkciju fabrike za preradu drveta.

U organizaciji “BIGMEV – Fondacija za razvoj odnosa sa BiH” u Bursi je organizovan samit pametnih opština, na kojem je učešće uzelo sedamnaest opština iz Bosne i Hercegovine i dvadeset tri opštine iz Turske. Centralni događaj samita su bili bilateralni razgovori predstavnika opština iz Bosne i Hercegovine sa njihovim kolegama iz bratskih opština iz Turske.

Cilj samita je bio razvijanje ekonomskih, trgovačkih i naučnih odnosa dvije zemlje, ali i uspostavljanje boljih odnosa između bratskih opština.

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top