Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Bukvić: Za tri godine plasirano 111 miliona maraka u privredu KS

Bukvić: Za tri godine plasirano 111 miliona maraka u privredu KS

Bukvić na Međunarodnoj poslovnoj konferenciji Kantona Sarajevo

Kanton Sarajevo ima veliki potencijal, a četiri strategijske grane razvoja su metaloprerađivačka industrija, drvna industrija, IT sektor i turizam, rečeno je danas u Sarajevu na otvaranju treće Međunarodne poslovne konferencije Kantona Sarajevo, koju je organizovalo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo sa partnerima, Privrednom komorom KS, Austrije, Koruške i Štajerske, te BBI bankom u ulozi partnera Konferencije.

Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI je kazao kako je BBI banka u saradnji sa Vladom KS u zadnje tri godine plasirala 111 miliona maraka putem kojih su omogućili subvencioniranje privrednih subjekata na području Kantona Sarajevo.

„BBI banka u saradnji sa Kantonom Sarajevo omogućila je privrednicima pristup najpovoljnijim finansijskim sredstvima, koja se pod ovim uvjetima ne mogu naći ni na tržištu Evrope. Trenutno imamo na raspolaganju subvencioniranu liniji u kojoj krajnji korisnici, privrednici imaju na raspolaganju sredstva po stopi nula posto“, izjavio je danas na konferenciji Bukvić, dodajući kako je ovaj model privatno-javnog partnerstva dobar primjer za realizaciju uspješnih projekata.

Bukvić je pozvao privrednike da posjete Sarajevo Halal Fair – međunarodni sajam halal industrije koji će u četvrtak 27. septembra biti otvoren u centru Skenderija. Bit će to prilika za susrete domaćih i regionalnih proizvođača sa distributerima iz cijelog svijeta. Prijavljeno je više od 90 izlagača, a učesnici dolaze iz 36 zemalja svijeta.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top