EkonomijaVijesti iz zemlje

Budućnost mekteba je u digitalizaciji

Pomjera se granica sposobnosti držanja koncentracije

U tuzlanskom džematu Tušanj prezentovano je Smart rješenje za digitalizaciju mektebske nastave. Prezentacija je sadržala i praktične primjere, a prisustvovao joj je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hfz. Ahmed ef. Huskanović. On je najavio dinamiku godišnjeg opremanja mektebskih učionica modernim učilima:

”Mi smo baveći se mektebskom pukom u stalnim izazovima. Ponukani smo pokušajem da olakšamo polaznicima, našim imamima i muallimama. Svjesni smo da je učitelj nezamjenjiv, ali pomagala će nadomjestiti brojna pomoćna sredstva koja su ranije korištena. Djeca su navikla na napredne tehnologije i ekrani bi mogli doprinijeti novom načinu učenja. Želimo godišnje opremati po nekoliko mekteba. Primjetili smo da se pomjera donja granica koncentracije i sposobnosti pažnje tokom učenja, pa vjerujemo da će ovi noviteti učenje učiniti zanimljivim iskustvom i za muallime i za njihove polaznike.”

Prezentaciji je prisustvovalo više od 20 imama, koji su prepoznali važnost inoviranja u nastavnom procesu, upoznajući se s mogućnostima primjene kvalitetnih alata, kojima se pospješuje fokus polaznika i omogućava brzo i cjelovito usvajanje nastavne materije. Saznajte više  OVDJE.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button