Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Britanski Guardian: Halilhodžić s Alžirom svijetu pokazao jedan drugačiji arapski svijet

Britanski Guardian: Halilhodžić s Alžirom svijetu pokazao jedan drugačiji arapski svijet

Britanski list “The Guardian”, nakon plasmana reprezentacije Alžira u osminu finala Mundijala u Brazilu, donosi opsežnu priču o historijskom uspjehu Alžiraca napominjući da je najviše za to zaslužan jedan čovjek iz Bosne i Hercegovine, a to je selektor Alžira Vahid Halilhodžić

SARAJEVO (AA) – Britanski list “The Guardian”, nakon plasmana reprezentacije Alžira u osminu finala Mundijala u Brazilu, donosi opsežnu priču o historijskom uspjehu Alžiraca, napominjući da je za to najviše zaslužan jedan čovjek iz Bosne i Hercegovine, a to je selektor Alžira Vahid Halilhodžić, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Vahid je nazvao pobjedu svoga tima herojskom, a svoje igrače predstavnicima cijelog arapskog svijeta. Alžirci predvođeni Vahidom su se plasirali u osminu finala zbog entuziazma i discipline u igri”, piše ovaj britanski list.

List podsjeća da je na Svjetskom prvenstvu 1982. godine Halilhodžić igrao za reprezentaciju Jugoslavije.

“Izgradili smo jednu novu sliku i reputaciju arapskog svijeta. Ali mi ne igramo samo za arapski svijet nego i za sve one koji nas prate u BiH, Hrvatskoj i u bivšoj Jugoslaviji”, prenosi “The Guardian” riječi Halilhodžića.

Anadolija

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top