Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Brčanski Bimal zvijezda 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

Brčanski Bimal zvijezda 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu

Brčanski proizvođač jestivih ulja, kako je saopćeno iz te kompanije, već dugi niz godina potvrđuje kvalitet svojih proizvoda na jednom od najvećih poljoprivrednih događaja u regiji, sa tradicijom ocjenjivanja kvaliteta proizvoda od strane vrhunskih stručnjaka

 

 Na ocjenjivanju kvaliteta jestivih ulja u okviru 82. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, jestivo ulje bosanskohercegovačkog proizvođača BIMAL  proglašeno je dobitnikom više zlatnih medalja za kvalitet suncokretovog ulja i ekstra djevičanskog maslinovog ulja.

Brčanski proizvođač jestivih ulja, kako je saopćeno iz te kompanije, već dugi niz godina potvrđuje kvalitet svojih proizvoda na jednom od najvećih poljoprivrednih događaja u regiji, sa tradicijom ocjenjivanja kvaliteta proizvoda od strane vrhunskih stručnjaka.  

Pored zlatnih medalja za kvalitet suncokretovog ulja i ekstra djevičanskog maslinovog ulja, kompanija je dobitnik pehara novosadskog sajma zbog tradicionalno visokog kvaliteta jestivih ulja.

U ime kompanije nagrade je primila Nataša Pucar, direktorica korporativnih komunikacija koja je tom prilikom kazala da „BIMAL danas ima sedam implementiranih standarda kvaliteta i 65 posto svojih proizvoda plasira na izvozna tržišta koja prepoznaju taj kvalitet. Međutim, kao jednom od vodećih proizvođača jestivih ulja na području Jugoistočne Evrope, veoma nam je važno da je kvalitet BIMAL-ovih proizvoda prepoznat na domaćem, regionalnom tržištu“.

Fabrika za proizvodnju jestivih ulja BIMAL, u svojim pogonima u Brčkom, proizvodi suncokretovo, sojino i repičino ulje u skladu sa najvišim standardima kvaliteta. Pored jestivih ulja, proizvodi suncokretov i sojin lecitin, kao i proteinsku sačmu za proizvodnju stočne hrane. To je prva fabrika u regiji koja je implementirala Dunav soja standard koji garantuje proizvodnju genetski nemodifikovane sojine sačme, kako za domaće tržište, tako i za plasman na tržište Evropske unije.  

Bimalova ulja imaju i halal certifikat.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com