Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Bratstvo ne poznaje granice: Zajednički iftar u Sjenici

Bratstvo ne poznaje granice: Zajednički iftar u Sjenici

Koordinator opštine Bajrampaša zadužen za saradnju sa Bošnjacima Sandžaka, Sulejman Sandžak, obraćajući se postačima i ostalim gostima, rekao je da se ovakvi iftari u organizaciji turske opštine održavaju već 11 godina

 

Turska opština Bajrampaša organizovala je u Sjenici (Srbija) kolektivni iftar za građane te opštine i okolnih gradova, javlja Anadolu Agency.

Koordinator opštine Bajrampaša zadužen za saradnju sa Bošnjacima Sandžaka, Sulejman Sandžak, obraćajući se postačima i ostalim gostima, rekao je da se ovakvi iftari u organizaciji turske opštine održavaju već 11 godina.

“Naš karavan koji putuje iz grada u grad organizujući iftare, nosi naziv ‘Bratstvo ne poznaje granice’, a tome putu naučio nas je predsednik turske Redžep Tayyip Erdogan. Cilj nam je da na ovakvim manifestacijama podijelimo hranu u skladu s našim mogućnostima, a da se na iftarima družimo sa stanovnicima gradova koje obilazimo”, dodao je Sulejman Sandžak.

Predsjednik općine Sjenica Hazbo Mujović je, obraćajući se prisutnima, rekao da mu je drago što su na manifestaciji prisutni Bošnjaci i Srbi, a da je to dokaz njihove dobre harmonije u kojoj žive i sarađuju.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top