Vi ste ovdje
Home > Magazin > Zanimljivosti > Bračni par: „Željeli smo da podijelimo slavlje sa našom sirijskom braćom“

Bračni par: „Željeli smo da podijelimo slavlje sa našom sirijskom braćom“

Umjesto da održe tradicionalno vjenčano slavlje kod kuće, bračni par iz Turske je odlučio da hranu umjesto s zvanicama, podijele s sirijskim izbjeglicama koje borave u izbjegličkim kampovima

 

Mladoženja, Ali Üzümcüoğlu, je odabrao da s suprugom podijeli hranu za četiri hiljade Sirijaca, prenosi portal Hududeli.net.

„Željeli smo da podijelimo našu sreću s našom sirijskom braćom i zato smo s njima podijelili našu večeru. Ispalo je mnogo ljepše nego što smo se nadali. Nadamo se da će ovo biti samo početak i da će i drugi bračni parovi podijeliti njihovo slavlje s našom sirijskom braćom. U svakom slučaju, bila je ovo drugačija svadba“, istakao je mladoženja.

„Vidjeti sreću u očima sirijske djece je jednostavno neprocjenjivo. Započeli smo naš put ka sreći tako što smo usrećili druge ljude i to je divan osjećaj!“, istakao je mladoženja.

Bračni par je iskoristio vozila homanitarne organizacije Kimse Yok Mu za prijevoz hrane. Nakon što su stigli u kamp, mnoge izbjeglice su se poželjele slikati s mladoženjom i mladom. Također, vjenčanju je prisustvovao i umjetnik Rašid Muhtar.

Prema podacima UN-a, više od 211 000 ljudi je ubijeno u Siriji nakon izbijanja sukoba između režima Bašara Al-Assada i opozicionih snaga prije četiri godine.

Libanon, Turska, Jordan i Irak su primili više od tri miliona sirijskih izbjeglica. Radi se o najvećoj humanitarnoj krizi nakon Drugog svjetskog rata.

Za Akos.ba preveo i obradio: Nedim Botić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top