Sportske novosti

Bosna i Hercegovina domaćin Evropskog prvenstva u hrvanju

U saradnji s United World Wrestling Federacijom i Hvačkim Savezom Bosne i Hercegovine, Hrvački Klub “Bećko” u periodu od 24. do 30.07.2017.godine u Sarajevu, u Sportskoj dvorani “Amel Bečković” Vogošća, organizira Evropsko kadetsko prvenstvo u hrvanju u grčko-rimskom i slobodnom stilu.

Evropsko prvenstvo u hrvanju za muškarce i žene vjerovatno je najveća sportska manifestacija koja se ove godine organizira u našoj zemlji, jer će na istom učešće  uzeti oko 900 sportista iz 38 država, članica UWW-a.

Obzirom da je pomenuto natjecanje ne samo veliki sportski nego i turistički događaj za naš glavni grad i našu domovinu, ovo je nadamo se dovoljan razlog da pozovemo građane da svojim prisustvom uveličaju ovu ovako veliku  manifestaciju, uz napomenu da će ulaz biti besplatan.

Za sve potrebne informacije ili prijedloge o ostvarenju saradnje, građani i kompanije nas mogu kontaktirati putem mail-a: wrestlingclub.becko@gmail.com.

Program manifestacije možete pogledati na oficijelnoj web stranici Evropskog kadetskog prvenstva u hrvanju:  http://www.eurowrestlingcadet2017.com

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button