Uncategorized

Bosanska Dubica: Prva hafiska dova nakon više od 100 godina

Medžlis IZ Bosanska Dubica ima čast obavijestiti vas da će se u petak, 08.07.2016., u dubičkoj Gradskoj džamiji organizovati hafiska dova za Nedima Botića. Radi se o prvom hafizu Kur’ana iz našeg medžlisa nakon više od 100 godina, što nas čini posebno sretnima. Izaslanik reisu-l-uleme na hafiskoj dovi će biti mr. Nusret Abdibegović, direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta, koji će istog dana predvoditi i džumu-namaz.

Učenje Kur’ana napamet je blagodat Milostivog Stvoritelja s kojom je počašćen ummet Muhammeda, a.s. Hafizi Kur’ana su odabranici i uglednici koji su mnoge godine svog života uložili i ulažu na putu učenja, proučavanja i podučavanja Kur’anu. Time se obistinjuje obećanje Allaha, dž.š., da uistinu On objavljuje Kur’an i da će ga On čuvati.

Medžlis IZ Bosanska Dubica je ponosan što s vama može podijeliti ovu radosnu vijest. Nadamo da ćete svojim prisustvom uveličati svečanost hafiske dove i time dati podršku našem hafizu, ali i drugima koji će u budućnosti ponijeti časno ime hafiza/hafize čuvara najuzvišenije riječi Uzvišenog Allaha dž.š.

Biografija

Hafiz Nedim Botić je rođen 24.11.1983. u Bosanskoj Dubici od oca Šahima Botića i majke Suvade Čaušević. Tu je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, a potom akademsko obrazovanje nastavio na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Dodiplomski studij je završio s prosjekom 9, 58 što je trenutno najveći prosjek nekog studenta u historiji tog fakulteta. U toku školovanja je bio iskušan s jako teškom bolešću, ali ga to nije pokolebalo da ostvari velike životne pobjede, od kojih je najveća titula hafiza Kur’ana.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button