Dijaspora

BKC Frankfurt ušao u posjed novih prostorija džemata

Danas 07.11.2020 nakon obavljenih administrativnih i ostalih preduslova za kupovinu džamijskog objekta, došao je dugo očekivani trenutak preuzimanja ključeva našeg budućeg Centra.

Ugovor sa KT-Bankom (islamska banka) je potpisan i BKC-Frankfurt je upisan kao jedini vlasnik u gruntovnici. Prag naših novih prostorija prekoračen je danas, naš korak u budućnost je danas postao stvarnost. Uzhićenje, prilikom obilazka objekta zbog pravne primopredaje, vidljivo se oslikavalo kod cijelog BKC-tima. Na kraju je administrativni dio zaokružen vlastitim potpisima i hvala dragom Allahu su ključevi našeg novog Centra nakon 11 godina intenzivnog traženja u našim rukama.

Zbog aktuelnog stanja pandemije i preventivnih mjera koje su na snazi, nažalost nismo u stanju da široko otvorimo naše nove prostorije i da sve naše džematlije pozovemo na obilazak našeg budućeg Centra. S toga Vam nudimo individualni obilazak u manjim grupama koje će da organizuju i koordiniraju vaši BKC-odbornici. Ukoliko želite obići objekat našeg novog Centra, molimo Vas da nam pošaljete kratku informaciju putem E-maila, ili WhatsApp poruke na naš BKC-broj 0160/9215342

Već nekoliko sati nakon preuzimanja ključeva nastupila je i druga faza našeg zajedničkog procesa. Sa arhitektom je dogovoren angažman i dogovoreni su detalji oko dogradnje i izgradnje našeg BKC-Centra. Arhitekt je preuzeo odgovornost i u roku od tri sedmice uslijedit će prvi prijedlozi idejnog rješenja.

Nakon ovog, za sve nas historijskog događaja koji će zauvjek ostati upisan, slijedi nam sedmica koja nije od manjeg značaja. Iduće sedmice je BKC-Frankfurt u centru pažnje kod svih džemata naše IZ u Njemačkoj. Naime, u petak, 13. Novembra 2020 organizuje se sergija za izgradnju najmlađeg vakufa naše IZ, tj. naše BKC-džamije.

Mi se unaprijed zahvaljujemo svim džematima IZBNJ, kao i svim vakifima i dobročiniteljima koji su nam pomogli, pomažu i onima koji će nam u ime Allaha dž.š. pomoći, saopćeno je iz džematskog odbora BKC Frankfurt.

Do sljedećeg javljanja
Esselamu alejkum
Vaš BKC-Odbor

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button