Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bjelave: Održano predavanje hfz. Nedima Botića „Kur'an, moj najbolji prijatelj“

Bjelave: Održano predavanje hfz. Nedima Botića „Kur'an, moj najbolji prijatelj“

Džemat Studentskog naselja Bjelave koji djeluje u sklopu MIZ Sarajevo je u srijedu, 26. 10., organizovao predavanje hfz. Nedima Botića

Tema predavanja je nosila naslov „Kur'an – moj najbolji prijatelj“. Predavač posjeduje, iako mlad, veliko životno iskustvo, od životno ugrožavajuće bolesti do hifza Kur'ana, uz veliki broj lijepih tekstova koje možemo svakodnevno vidjeti na renomiranim islamskim portalima u BiH. Ovo predavanje je bila prilika da se studenti upoznaju sa nekim kome je Kur'an promijenio život, čemu svi stremimo.

Omladina je imala prilike da čuje korisne životne savjete kao i razloge zašto trebaju odabrati Kur'an za najboljeg prijatelja. Učenje Kur'ana privlači blagodati i bereket u život, jer je to Govor Allaha, dž.š., koji se razlikuje od svih drugih knjiga. Kur'an je iskreni savjetnik, upućivač na dobro, utjeha u tegobi i olakšanje u teškoći. Učenje Kur'ana može promijeniti život svih nas nabolje, ali je potrebno da se malo potrudimo i odvojimo vrijeme za Kur'an. Vrijeme je naš najveći kapital moramo iskoristiti u našu korist, a posebno mladalačke dane. A ima li boljeg načina za provođenje vremena od učenja Allahove Knjige!?

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top