Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Bivši predsjednik Tunisa Marzouki: Turska je ponos islamskog svijeta

Bivši predsjednik Tunisa Marzouki: Turska je ponos islamskog svijeta

Moncef Marzouki

Bivši predsjednik Tunisa Moncef Marzouki izjavio je kako je Turska ostvarenim uspjehom na ekonomskom, političkom i vojnom planu postala ponos cijelog islamskog svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Marzouki je bio počasni gost manifestacije “UniDay”, koju je u njemačkom gradu Essenu organizovala Islamska zajednica Milli Gorus (IGMG), a tom prilikom je odgovarao na pitanja novinara AA.

Na samom početku razgovora Marzouki je zahvalio Turskoj i predsjedniku ove zemlje Recepu Tayyipu Erdoganu na podršci koju pružaju državi Tunis. Marzouki je posebno zahvalio Turskoj zbog činjenice da je ova zemlja primila tri miliona sirijskih izbjeglica.

“Turska je ostvarenim uspjehom na ekonomskom, političkom i vojnom planu postala ponos svih zemalja islamskog svijeta”, poručio je Marzouki.

Marzouki je govorio o posljednjim dešavanjima u Turskoj.

“Na dešavanja u Turskoj i ja gledam kao na tursko čudo. Moguće je da se to čudo ponovi. Oni su jedna nacionalna vlada, jedna administracija sa ljudima koji rade za svoju zemlji, ljudi koji se bore protiv korupcije i koji su privrženi svom identitetu. Mi na tome čestitamo Turskoj i narodu ove zemlje”, rekao je Marzouik, te dodao:

“Pokušaj puča 15. jula 2016., kao i posljednje zavjere na polju ekonomije, dio su međunarodnih zavjera koje se vode protiv Turske.”

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top