Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Bingo tjestenine dobile halal certifikat

Bingo tjestenine dobile halal certifikat

Jučer, 17. 07. 2017. godine, u prostorijama kompanije Bingo Export Import doo Tuzla održana je svečana ceremonija uručenja halal certifikata čime je potvrđena uspješna implementacija zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010. Halal certifikat Mireli Beganović, uručio je direktor Agencije, Amir Sakić.

Certifikacijskim auditom, koji je izvršen u krajem aprila ove godine, utvrđeno je da kompanija ispunjava sve zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010 te da joj se može uručiti halal certifikat.

“Današnjom dodjelom halal certifikata ozvaničili smo završetak procesa halal certificiranja ‘Pogona za proizvodnju tjestenina’ kompanije Bingo doo Tuzla. Ukupna paleta bh. halal proizvoda na tržištu bogatija je za novih 17 proizvoda koji su već dostupni konzumentima širom prodajnih objekata kompanije”, rekao je direktor Agencije Amir Sakić.

“Pored postojećih standarda HACCP i ISO 9001:2015 u Fabrici za proizvodnju tjestenine uspješno je implementiran i HALAL standard kojim kompanija Bingo daje još jednu potvrdu zdravstvene ispravnosti i sigurnosti proizvoda svojim potrošačima. Zahvalni smo Agenciji za certificiranje halal kvalitete i gospodinu Amiru Sakiću na uspješnoj suradnji i realizaciji standarda”, kazala je dipl.ing.teh Mirela Beganović- rukovodilac proizvodnje.

Bingo Export Import doo Tuzla postoji od 1993. godine i od tada do danas postigao je veliki uspjeh u svojoj primarnoj djelatnosti- trgovini. Sa svojih 185 poslovnica širom BiH, i više od 7000 uposlenih, Bingo je najveći maloprodajni lanac u BiH.

Osim trgovinom, Bingo doo Tuzla u sklopu grupacije ima i drugih djelatnosti i industrija (proizvodnja flipsa, chipsa i drugih grickalica, proizvodnja konzumnih jaja, uzgoj brojler pilića, tekstilna industrija, proizvodnja papirne konfekcije, proizvodnja tjestenine te proizvodnja i korištenje obnovljivih izvora energije ). Pored ovoga, Bingo doo se bavi i ugostiteljstvom.

Procesom halal certificiranja obuhvaćeni su pogoni za proizvodnju tjesteninu. Proizvodi će u narednom periodu biti označeni znakom halal kvalitete, saopćeno je iz ove kompanije.

akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top