Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BIMAL Brčko osvaja tržište jugoistočne Evrope

BIMAL Brčko osvaja tržište jugoistočne Evrope

Tržišni lider po proizvodnji vrhunskog jestivog ulja, kompanija BIMAL iz Brčkog, pored implementiranih ISO 9001:2008 i HACCP standarda posjeduje i certifikate IFS (International Food Standard), Kosher, te od oktobra prošle godine i Halal standard BAS 1049:2010.

BIMAL suncokretovo ulje koje nosi oznaku halal vodeći je proizvod na domaćem tržištu, ali bilježi i sve veći prodor na tržišta jugoistočne Evrope, te Bliskog istoka. 

Svoju poziciju lidera ostvaruje ispunjavanjem zahtjeva i očekivanja kupaca stavljajući poseban akcent na zdravstvenu ispravnost hrane koju proizvodi. 

Halal standard BAS 1049:2010 počiva na preventivnoj proaktivnoj metodi i kompatibilan je s drugim međunarodnim standardima koji uređuju oblast kvalitetnog upravljanja proizvodnjom. 

Karakteristike halal proizvoda su zdravstveno ispravni proizvodi prisutni na svim područjima svijeta, proizvodi prihvatljivi za sve životne dobi i pripadnike drugih konfesija, a dodatna kontrola garantuje sigurnost kvaliteta proizvoda koje BIMAL proizvodi. 

Kompanija BIMAL opremljena je danas najsavremenijim postrojenjima i sa najmodernijom proizvodnom tehnologijom svrstava se u sam vrh proizvođača jestivih ulja u regionu. 

Zahvaljujući proizvodima od suncokretovog, sojinog i sjemena uljane repice, postala je jedna od najmodernijih fabrika ulja u jugoistočnoj Evropi, saopćeno je iz Agencije Apriori komunikacije.
FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top