Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BIMAL Brčko među najpoželjnijim poslodavcima u BiH

BIMAL Brčko među najpoželjnijim poslodavcima u BiH

Fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d. izabrana je među tri najpoželjnija poslodavca u 2016. godini u kategoriji proizvodnih kompanija  Po izboru posjetilaca i korisnika portala Posao.ba, fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d, članica STUDEN Holdinga, izabrana je među tri najpoželjnija poslodavca u 2016. godini u kategoriji proizvodnih kompanija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Od 2002. godine brčanska fabrika BIMAL prerađuje uljarice i na tržiste plasira kvalitetne proizvode u vidu jestivih ulja za domaće potrošače, kao i izvozna tržišta na kojima ostvaruje sve veće prisustvo, ostvarujući tako i konstantan rast i razvoj poslovanja, zbog čega je izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u 2016. godini, saopćeno je iz kompanije BIMAL.

Na svečanom proglašenju najpoželjnijih poslodavaca, nagradu u ime kompanije BIMAL primio je pomoćnik Uprave za ekonomska pitanja Ševal Suljkanović.

“Ovu veliku i prestižnu titulu kompanija BIMAL je osvojila zahvaljujući uspješnom poslovanju i pozitivnom imidžu, ali i svim zaposlenicima koji u svakodnevnom radu uspješno prenose misiju kompanije i doprinose ostvarivanju postavljenih ciljeva kako kompanije tako i individualnih ciljeva zbog kojih imamo stručne i obrazovane kadrove koji stalno teže usavršavanju, a kompanija im to i omogućava”, izjavio je Suljkanović prilikom preuzimanja nagrade.

Fabrika BIMAL danas posluje kao najveća proizvodna kompanija Agro-industrijskog kompleksa STUDEN Holdinga u Brčkom, koji broji više od 500 zaposlenika, dok kompanija BIMAL broji 226 stalno zaposlenih radnika. Samo u toku prošle godine u kompaniji je zaposleno 15 novih stručnih osoba.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top