Vijesti iz zemlje

BIHAMK: Ne idite na put bez veće potrebe

Zbog sniježnih padavina i snijega na kolovozu, ne preporučuje se putovanje bez veće potrebe. Također, policija će iz saobraćaja isključivati vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Na putnim pravcima Sarajevo-Rogatica i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere”, navedeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Na ostalim dionicama koje prolaze preko planinskih prevoja, za teretna vozila obavezna je upotreba lanaca.

I na putevima u nižim predjelima kolovoz je zasniježen, izuzev dionica u južnim krajevima gdje se saobraća po mokrom kolovozu.

Na putevima u jugozapadnim krajevima dodatne poteškoće stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Izdvajaju putne pravce Livno-Bosansko Grahovo-Strmica, Livno-Kupres i Livno-Mrkonjić Grad.

Vozačima na svim dionicama savjetuju oprezniju vožnju i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od sedam tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Zbog loših vremenskih uslova u Hrvatskoj na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 7,5 tona.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button