Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bihać dobio još jednog čuvara Božije Knjige

Bihać dobio još jednog čuvara Božije Knjige

Dvije godine marljivog rada sa svojim muhafizom hfz Abdurrahmanom ef. Osmanović, Bišćanin Edin Fajković danas je krunisao titulom hafiza.

Svakodnevno polažući hifz pred Rijasetovom Komisijom, Edin je danas došao do završnog dijela i nakon proučene zadnje sure u Kur’anu, hfz. Mensur ef. Malkić je čestitao mladom Krajišniku kazavši kako je ovim činom Fajković stekao uvjete da i zvanično dobije titulu hafiza Kur’ana.

Podsjećanja radi, Edin je svršenik Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću. Prve korake hifza otpočeo je u sekciji hifza kod prof.dr. Hajrudina Hodžića, koja djeluje pri Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Ubrzo mu je ukazano povjerenje da predvodi teravih-namaze u džamiji Fakulteta, a nakon godinu dana prelazi na usavršavanje hifza kod hafiza Abdurrahmana Osmančevića, koji ga vodi do kraja hifza i titule hafiza.

Kratka biografija:

Edin Fajković je rođen 08.07.1989. godine u Bihaću, gdje je završio osnovno i srednje obrazovanje. Njegova opredjeljenost ka vjerskim istinama i naučavanjima, javlja se u ranom periodu njegove mladosti. Svoj prvi susret sa islamskim učenjima doživljava u okviru mektebske pouke kod svog efendije prof. Remzije ef. Baltića, kod kojeg je naučio arapsko pismo i počeo sa učenjem Kur’ana Časnog.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top