Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Zdravlje > Bihać: Bahceci IVF tim će pružati besplatne preglede parovima sa problemom neplodnosti

Bihać: Bahceci IVF tim će pružati besplatne preglede parovima sa problemom neplodnosti

Projekat “Gdje život počinje” – besplatni pregledi i konsultacije za parove

Medicinski tim Bahceci centra za ginekologiju, neplodnost i vantjelesnu oplodnju će u nedjelju, 03. aprila 2016. u sklopu projekta „Gdje život počinje“, pružati besplatne preglede i konsultacije parovima koji se suočavaju s problemom neplodnosti u prostorijama PZU Muminović, ulica 5. korpusa br. 1 u Bihaću.

Prije dvije godine doktori Bahceci centra, u saradnji s renomiranim medicinskim ustanovama u našoj zemlji, pokrenuli su društveno odgovorni projekat „Gdje život počinje“ kako bi osigurali parovima koji se suočavaju s problemom neplodnosti stručne savjete i besplatne preglede u lokalnim zajednicama. Samo putem ovog projeta doktori Bahceci centra osigurali su besplatne preglede i konsultacije za preko 500 parova diljem naše zemlje. Danas nekolicina parova očekuju i prinove.

„Kako mi u Bahceci centru za vjerujemo da je porodica najveće blago odlučili smo pokrenuti ovaj projekat kako bi pomogli parovima koji žele ostvariti svoj san i postati roditelji,“ ističe doc. dr. Umit Goktolga, specijalist ginekologije, akušerstva i neplodnosti. „Projekat „Gdje život počinje“ pokrenuli smo prvenstveno iz razloga da podignemo svijest građana o značaju pravovremenog dijagnosticiranja i mogućnosti koje savremena medicina pruža u pogledu liječenja neplodnosti, jer naš centar je za nepune četiri godine postojanja u Bosni i Hercegovini pomogao da na svijet dođe blizu 400 zdravo rođenih beba,“ zaključuje doc. dr. Goktolga.

Termin neplodnost podrazumjeva ili nemogućnost začeća ili nemogućnost iznošenja trudnoće do kraja. Globalne statistike pokazuju da se 15-17% parova suočavaju s problemom neplodnosti. Postoje razni uzroci muške i ženske neplodnosti, no od najvećeg značaja je pravovremeno dijagnosticiranje i liječenje.

Svi zainteresovani pregled mogu zakazati pozivom na brojeve telefona 033/420-194 i 062/051-312.

Pratite rad IVF klinike preko Facebooka:

Bahçeci BiH IVF Centar

Bahceci centar za ginekologiju, neplodnost
i vantjelesnu oplodnju
Hamdije Kreševljakovića 57
71000 Sarajevo
t. +387.33.420.194
e. [email protected]

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top