Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > BiH: Obilježen Dan sjećanja na žrtve ratnih zločina u Rudom

BiH: Obilježen Dan sjećanja na žrtve ratnih zločina u Rudom

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Rudo, jedan broj članova porodica ubijenih, predstavnici Opštine Rudo i Goraždanskog muftijstva obilježili su Dan sjećanja na 101 žrtvu ratnih zločina počinjenih u ovom gradu i njegovoj okolini u proteklom ratu.

Zbog teške epidemiološke situacije, ovogodišnjem obilježavanju prisustvovao je manji broj Ruđana, a skup je protekao uz poštovanje mjera zaštite zbog koronavirusa, javlja Anadolu Agency.

“Nažalost, pravda nije zadovoljena i mislim da ona ide jako sporo i teško, s obzirom na to da od 101 nestalog imamo pronađenih 50, tako da vrlo teško da ja mogu kazati da je pravda zadovoljena”, rekao je Meho Šahat, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Rudom.

Kao i svake godine, učesnicima obilježavanja godišnjice zločina u Rudom priključio se i načelnik ove lokalne zajednice Rato Rajak.

“Samtram da je to moja i ljudska obaveza, ali i obaveza po funkciji koju obavljam. Meni je svakako dužnost da porodicama stradalih iskažem svoje iskreno saučešće, da se poklonim žrtvama i da osudim zločin, ma od koga bio”, izjavio je Rajak.

Nakon okupljanja ispred džamije Kara Mustafa–paše Sokolovića, sa Limskog mosta u Drinu su bačene ruže, a u Memorijalnom centru u Starom Rudom položeno je cvijeće i proučen jasin.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top