Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > BH Telecom, Unimedia i GRAS: Bus Info – saznajte kada stiže vozilo javnog prijevoza

BH Telecom, Unimedia i GRAS: Bus Info – saznajte kada stiže vozilo javnog prijevoza

BH Telecom, Unimedia i GRAS danas su potpisale ugovor o realizaciji usluge Bus Info za korisnike usluga javnog prijevoza u Kantonu Sarajevo

Nastala kao rezultat partnerske saradnje ove tri kompanije, Bus Info servis je usluga informiranja putnika o nailasku vozila javnog gradskog prijevoza na stanicu. 

Pozivom na *133*kod stanice#, putnici mogu da saznaju koliko stanica su udaljena po dva vozila svih linija koja pristižu. *133* je pozivni znak, dok broj pored # označava jedinstveni kod stanice koji će biti jasno istaknut na informativnoj tabli svake stanice javnog prijevoza. 

Generalni direktor BH Telecoma Mirsad Zaimović je istakao da će korisnicima BH Telecoma biti na raspolaganju i Bus Info Android aplikacija koja pruža dodatne mogućnosti, a koju će korisnici moći besplatno preuzeti na Google Play marketu. 

Aplikacija omogućava brzu pretragu željenih stanica i linija i njihovo lociranje na mapi grada, a prikazuje i položaje vozila u dnevnom saobraćaju za izabrane linije ili sve linije koje nailaze na određenu stanicu. 

Zlatko Huskić, direktor Unimedie je rekao da realizacijom ovog ugovora građani Sarajeva dobivaju prvoklasnu i vrijednu uslugu. 

“Sa ovim projektom smo približili Sarajevo svjetskim metropolama i podigli urbanu saobraćajnu kvalitetu na viši nivo. Saradnja ove tri kompanije dokaz je da se zajedničkim radom društveno odgovornih subjekata može puno učiniti”, dodao je Huskić. 

“Planirano je da usluga bude dostupna korisnicima od 1.decembra ove godine, uz besplatan probni period od tri mjeseca. Zbog značaja za širu zajednicu, ova usluga je dobila saglasnost Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo koji su ukazali da će realizacijom istog biti značajno unaprijeđena usluga javnog prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo”, izjavio je direktor GRAS- a Avdo Vatrić, saopćeno je iz BH Telecoma. 

akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com