Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > BH Telecom i ove godine brojnim udruženjima donirao ukupno milion KM

BH Telecom i ove godine brojnim udruženjima donirao ukupno milion KM

Kompanija BH Telecom je za 2018. godinu donirala sredstva od ukupno milion konvertibilnih maraka (KM) pravnim licima koja su učestvovala na janvom konkursu objavljenom u oktobru prošle godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Povodom dodjele ovih donacija, danas je u sjedištu BH Telecoma u Sarajevu održana konferencija za novinare pod nazivom “Milion razloga za…”.

U skladu s uslovima konkursa, ovogodišnje donacije su usmjerene za finansiranje programa, projekata i aktivnosti osnovnih i srednjih škola, javnih kuhinja, amaterskih sportskih klubova koji uključuju i amaterske sportske klubove lica sa invaliditetom te udruženja koja se bave brigom o djecu sa posebnim potrebama i djeci sa poremećajima u razvoju.

Pravo učešća na konkursu imala su pravna lica koja su registrovana za obavljanje navedenih djelatnosti na području Bosne i Hercegovine. Ukupno je zaprimljeno 581 prijava od čega je, nakon kvalifikacija i ocjena prispjelih prijava, odabrano ukupno 313 dobitnika donacije.

Najveći broj dobitnika, ukupno 161, su osnovne i srednje škole kojima je donirano ukupno 594.286 KM za nabavku IT opreme neophodne za opremanje informatičkih kabineta. Novčana sredstva u iznosu od 178.000 KM su donirana amaterskim spotskim klubovima, dok je za 21 javnu kuhinju donirano ukupno 115.500 KM. Donirano je također 112.214 KM za udruženja koja se bave brigom o djeci s posebnim potrebama i djeci sa poremećajima u razvoju.

– BH Telekom 8. aprila dobija dozvolu za pružanje 4G tehnologije – 

Vršilac dužnosti generalnog direktora BH Telecoma Sedin Kahriman u obraćanju je istakao kako je BH Telecom vodeći telekom operater i najuspješnija kompanija koja kontinuirano jako puno doprinosi razvoju bh. društva i privrede.

Aktivnosti poput pomenutih donacija, prema riječima Kahrimana, podvrđuju da je BH Telecom bez konkurencije i u segmentu društvene odgovornosti.

“Mi kao kompanija smo također veoma ponosni da smo kroz sponzorske aranžmane dobrim dijelom uticali na rezultate u oblastima sporta, kulture, obrazovanja, priverede. Ponosni smo sponozori naših reprezentacija, sportskih kolektiva i pojedinaca, a mi ćemo sigurno nastaviti našu misiju”, naglasio je Kahriman.

Naglasio je kako je 2019. vrlo značajna godina za BH Telecom.

“Telekomunikacijska industrija se jako brzo razvija i mi imamo veoma veliku ulogu u tim aktivnostima. Naša kompanija je u prethodnom periodu prošla jedan značajan proces transformacije, tehnološki i organizaciono”, rekao je Kahriman, te dodao:

“Ovom prilikom želimo obavijestiti da će BH Telecomu 8. aprila biti svečano uručena dozvola za korištenje radiofrekvencijski spektar za pružanje 4G tehnologije.”

Kako je istaknuto na konferenciji, BH Telecom je u posljednjih 13 godina donirao ukupan iznos od 17,5 miliona KM različitim neprofitnim organizacijama, a u svhu realizacije brojnih projekata iz oblasti zdravsta, kulture sporta i socijane pomoći i humanitarnih aktivnosti, a što ga, kako je rečeno, čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top