Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > BH Telecom Fair Play liga: Krajina ostvarila veliku pobjedu protiv Balmeda

BH Telecom Fair Play liga: Krajina ostvarila veliku pobjedu protiv Balmeda

U nedjelju, 12.03.2017 godine, odigrane su utakmice sedmog kola BH Telecom Fair Play lige u grupi B i dvije utakmice iz grupe A. Postignuti su sljedeći rezultati:

SU Impuls KCUS : TVSA (11:1)

11 Juli Srebrenica : BH Telecom Top Tim (4:3)

Grbavica I : Svitanje (6:1)

Balmed : Krajina Vita Plus (1:2)

Hitna Pomoć Pozitiv : Buća Potok Saplast (1:8)

Fine Line : Grbavica (5:5)

U derbiju grupe B, gledali smo utakmicu lidera grupe Balmeda i ekipe Krajine Vita Plus. Posljednja prilika za ekipu Krajine Vita Plus da pobjedom nad do sada ne poraženim Balmedom pokuša doći do prilike za plasman u završnicu takmičenja. Balmed jedina ekipa sa maksimalnim brojem bodova i prva ekipa koja je i teoretski ostvarila plasman dalje. Utakmicu je bolje otvorila ekipa Krajine sa ranim vodstvom. U nastavku gledali smo napade Balmeda ali se na golu istekao sjajni Feđa Jarebica. Odbrana Krajine je popustila u nastavku utakmice te pred sami finiš Balmed poravnava rezultat. Da se utakmica igra do zadnjih sekundi potvrila je ekipa Krajine. U zadnjim sekundama utakmice iz kaznenog udarca Krajišnici su postigli gol koji ih najvjerovatnije vodi u četvrtinu finala.

U drugom okršaju za prolaz dalje iste grupe, Fine Line nije uspio zabilježiti pobjedu koja bi im davala šanse za nastavak takmičenja. U neizvjesnoj utakmici, na kraju više razloga za slavlje imaju momci iz Grbavice II koji su ovim bodom korak bliže plasmanu dalje.

Utakmicu za prestiž odigrali su 11. Juli Srebrenica i BH Telecom Top Tim. Teška ali zaslužena pobjeda 11. Jula koji će što prije pokušati zaboraviti ovu sezonu.

U ostalim utakmicama, vidjeli smo ubjedljive pobjede SU Impulsa, Buća Potoka i Grbavice I.

Fair Play je OK-ej!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com