Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > BH. reprezentacija nogometaša beskućnika sa dvije pobjede otvorila tunir u Bugarskoj

BH. reprezentacija nogometaša beskućnika sa dvije pobjede otvorila tunir u Bugarskoj

Dvije pobjede i jedan poraz nakon izvođenja penala bile su dovoljne da BH. Reprezentacija nogometaša – beskućnika prvi dan Međunarodnog turnira u Sofiji završi na prvom mjestu.

Naši momci pobijedili su Bugarsku 9:6, i ekipu United Afrika (ekipa sastavljena od migranata i studenata iz afričkih zemalja) 9:5, dok smo izgubili na penale od Rumunije 5:4 (u regularnom dijelu utakmice bilo je 4:4).

Sutra su predviđene još tri utakmice našeg tima sa istim protivnicima, nakon čega će biti poznati najuspješniji na turniru. Sam turnir u Sofiji prolazi u lijepom druženju, domaćin je odličan, a prilika za uigrajvanje pred SP u Škotskoj idealana, javlja iz Sofije Elmedin Škrebo projekt menadžer MFS-EMMAUS-a u čijoj organizaciji su naši momci otputovali u Bugarsku.

Međunarodni turnir u Sofiji je ujedno i posljednje okupljanje BH. Reprezentacije pred odlazak na Svjetsko prvenstvo igrača – beskućnika 2016. koje se održava ove godine od 10- do 16. jula u Glasgowu.

Nakon osvojenog historijskog srebra na Svjetskom prvenstvu u Čileu za nogometaše – beskućnike, Reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je sa pripremama za Homeless World Cup 2016 još u aprilu ove godine. Najbolji rezultat Reprezentacije BiH do sada je osvojeno drugo mjesto na SP u Čileu 2014. godine.

Pravilo za sve reprezentacije je promjena kompletne ekipe svake godine, a BiH će ove godine predstavljati Asmir Mehić, Danijel Kolanović, Eldin Baraković, Mehmed Baščelić, Jovan Malinović, Sejfo Beganović, Sefer Halilović i Esmin Mehanović.

Ove godine Na SP u Glasgowu učestvuje 48 reprezentacija u muškoj i 16 u ženskoj konkurenciji. Bit će to 14. po redu Svjetsko prvenstvo, a za BH. Reprezentaciju 5. u nizu učešće.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top