Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Bh. atletičaru Amelu Tuki dodijeljena državna nagrada za sport u vrijednosti 15.000 KM

Bh. atletičaru Amelu Tuki dodijeljena državna nagrada za sport u vrijednosti 15.000 KM

Državna nagrada za sport u iznosu od 15.000 KM atletičaru Tuki je dodijeljena za osvojenu bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu u utrci na 800 metara i zlatnu medalju na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu u 2015. godini te osvojeno 3. mjesto na završnom mitingu IAAF Dijamantske lige u Briselu   Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijelo je odluku o dodjeli državne nagrade za sport u 2015. godini državnom rekorderu na 800 metara Amelu Tuki, javlja Anadolu Agency.

Državna nagrada za sport u iznosu od 15.000 KM atletičaru Tuki je dodijeljena za osvojenu bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu u utrci na 800 metara i zlatnu medalju na Balkanskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu u 2015. godini te osvojeno 3. mjesto na završnom mitingu IAAF Dijamantske lige u Briselu.

Na EA classic mitingu u Velenju Tuka je prošle godine ispunio norme za Svjetsko prvenstvo u Pekingu 2015. i Olimpijske igre u Riju 2016. godine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top