Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Besplatan pristup on-line platformi “Osnovna.ba” osnovcima u BiH tokom raspusta

Besplatan pristup on-line platformi “Osnovna.ba” osnovcima u BiH tokom raspusta

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo potpisalo je ugovor sa firmom Tree D One d.o.o Sarajevo, na osnovu kojeg će svim učenicima osnovnih škola u Kantonu Sarajevo i Federaciji BiH tokom ljetnog raspusta biti omogućen besplatan pristup on-line platformi “Osnovna.ba” . Ova platfoma nudi edukacijske sadržaje iz svih nastavnih predmeta od petog do devetog razreda, a omogućava osnovcima da njenim korištenjem na jednostavan i zabavan način savladaju neophodno gradivo.

“Radi se o digitalnim sadržajima koji su rađeni prema važećim nastavnim planovima i programima, lekcijskog tipa, tako da djeca na jednostavan način, on line pristupom, mogu naučiti ili ponoviti određeno gradivo”, kazao je resorni  ministar Elvir Kazazović. On je na današnjem sastanku sa predstavnikom navedene firme i jednim od osnivača “Osnovna.ba” Nerminom Hadžićem najavio nastavak saradnje u realizaciji ovog projekta.

Kako je istaknuto, ista akcija je realizovana i tokom proteklog zimskog raspusta a od tada su oko 89. 000 učenika, roditelja i nastavnika aktivni korisnici ove edukativne  platforme.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top