Sportske novosti

Begoviću, Džeki i Cocaliću uručene UEFA B trenerske licence

 Centar za edukaciju trenera Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH dodijelio je danas bh. reprezentativcima Asmiru Begoviću, Edinu Džeki i Edinu Cocaliću UEFA B licence, što je prvi korak u bavljenju trenerskim poslom, javlja Anadolu Agency (AA).

Bh. reprezentativci su kurs za trenere pohađali u protekle tri godine, a diplome su im dodijeljene danas na sarajevskom aerodromu, uoči odlaska u Albaniju gdje će u utorak igrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije te zemlje.

Kurs za trenera su pohađali i uspješno položili još i Emir Spahić, Edin Višća, Vedad Ibišević i Senad Lulić, a njima će diplome biti naknadno uručene.

Na osnovu činjenice da je u 2015. godini preko 700 trenera zatražilo privremenu Takmičarsku B akreditaciju na kantonalnim i područnim nivoima takmičenja, a da je u 2016. godini kroz Centar za edukaciju trenera prošlo samo oko 100 polaznika za UEFA B licencu, NS/FS BiH je iskazao veliku potrebu za trenerima sa UEFA B licencom u narednom periodu i tim povodom izdao obavijest da će organizovati dva kursa za sticanje UEFA B licence i to 16. aprila. i 14. maja ove godine.

 Akos.ba

Povezani članci

Back to top button