Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > BBI: Obnovljen Odjel dječije hirurgije bolnice u Bihaću

BBI: Obnovljen Odjel dječije hirurgije bolnice u Bihaću

Islamska razvojna banka (IDB) u saradnji sa BBI bankom, BBI Reale Estateom i Rijasetom islamske zajednice obnovili su Odjel dječije hirurgije Kantonalne bolnice”dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. Za projekat obnove IDB je obezbjedila 100.000 američkih dolara.

Odjel je opremljen u skladu sa najvišim evropskim strandardima i omogućit će bolju zdravstvenu skrb za pacijente sa područja Unsko-sanskog kantona. Završetak radova na rekonstrukciji Odjela dječije hirurgije danas su medijima prezentirali dr. Smail Dervišević direktor Kantonalne bolnice Bihać, Husein Rošić, premijer Unsko-sanskog kantona i Amer Bukvić direktor BBI banke. Svečanosti su prisustvovali i gradonačlenik Bihaća Šuhret Fazlić i muftija Unsko-sanskog kantona Hasan efendija Makić.

Odjel dječije hirurgije stradao je tokom požara koji je prije tri godine uništio veliki dio Kantonalne bolnice, sada je u potpunosti obnovljen.

Direktor Bolnice prim.dr. Dervišević zahvalio se donatorima koji su obezbjedili sredstva naglasivši kako je Kantonalna bolnica od izuzetne važnosti za ovaj dio BiH.

„Kantonalna bolnica Bihać brine o 300. 000 građana s ovog područja. Zahvalni smo BBI banci i gospodinu Bukviću koji je odmah nakon prvog sastanka rekao da će pronaći sredstva za obnovu Odjela dječije hirurgije“ kazao je Dervišević.

Premijer Unsko-sanskog kantona Husein Rošić zahvaljujući se donatorima kazao je kako je zdravstvo jedan od prioritetnih ciljeva Vlade u 2017. godini.

„BBI banka je finansijska institucija koja u svojim strateškim planovima ima brigu za društvo u kojem posluje. Kroz različite projekte nastojimo oplemeniti okruženje u kojem radimo. Kao banka koja posluje u skladu sa etičkim principima, transparentno i u partnerskom odnosu sa našim klijentima, mi smo partneri i u zajednicama u kojima djelujemo. Raduje me da smo uspjeli pomoći da ovaj odjel za djecu, jednu od najosjetljivijih kategorija stanovništva, bude obnovljen kako bi im omogućili bolje uvjete za liječenje“, kazao je Amer Bukvić direktor BBI banke. On je naglasio da Islamska razvojna banka, koja je većinski osnivač BBI banke godinama investira i pomaže na različite načine projekte obnove u Bosni i Hercegovini.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top