Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Stipendije > BBI objavila imena dobitnika stipendija Sheikh Saleh Kamel za regije centralne i istočne BiH

BBI objavila imena dobitnika stipendija Sheikh Saleh Kamel za regije centralne i istočne BiH

Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je  prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja  i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu,  Islamske zajednice  BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli stipendija za školsku 2014./2015. godinu iz kategorije Fond „Sheikh Saleh Kamel“ za regije centralne i istočne BiH. Imena korisnika stipendija objavljena su na stranci  BBI banke:  http://www.bbi.ba/bs/vijesti/o-bbi/, a svečana ceremonija dodjele održat će se u četvrtak 24. decembra 2015. u 11 sati u hotelu „Behar“ u Goraždu.  

Mjesečna stipendija iznosi 100 američkih dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje, a isplaćuje se u konvertibilnim markama u protuvrijednosti iznosa stipendije. U ovoj godini stipendije su već uručene za 400 djece  bez roditelja s područja bihaćke, tuzlanske, mostarske i zeničke regije.

Projekat dodjele 500 stipendija godišnje za djecu bez jednog ili oba roditelja u BiH BBI banka radi uz podršku filantropa Sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka grupacije. Stipendije se dodjelju već četiri godine. U ovom period dodjeljeno je oko četiri miliona KM.

Stipendije će biti isplaćene putem studentskog računa koje su učenici ili njihovi zakonski zastupnici, odnosno studenti obavezni otvoriti kod BBI banke prije potpisivanja ugovora u roku od deset dana od dana objavljivanja spiska dobitnika.

Za otvaranje studentskog računa potrebno je priložiti CIPS potvrdu o prebivalištu i kopiju LK. Maloljetni dobitnici stipendije trebaju doći  sa roditeljem/starateljem (koji trebaju dostaviti CIPS-ovu potvrdu)  i priložiti rodni list djeteta.

Dobitnici stipendije  prilikom dolaska u  poslovnice BBI banke trebaju naglasiti da je svrha otvaranja računa priliv sredstava od stipendije kako bi otvorili isključivo „STUDENTSKI TEKUĆI RAČUN“  na koji se ne obračunava mjesečna naknada.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Tagovano: (487)
Top