Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BBI objavila imena dobitnika prvih 100 stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel

BBI objavila imena dobitnika prvih 100 stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel

BBI za obrazovanu BiH

Na osnovu odredbi Pravilnika o stipendiranju učenika i studenata BBI, Komisija sačinjena od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja  i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu,  Islamske zajednice  BiH, te Asocijacije Fatma, nakon selekcije prispjelih zahtjeva primljenih temeljem javnog konkursa, donijela je odluku o dodjeli prvih 100 stipendija za školsku 2014./2015. godinu iz kategorije Fond „Sheikh Saleh Kamel“ za region 1- sjeverozapadna BiH. 

Imena korisnika stipendija bit će objavljena na stranci  BBI banke (bbibanka.com.ba) i u poslovnicama BBI banke.

Ukupno će iz Fonda Sheikh Saleh Kamel  biti dodijeljeno 500 stipendija. BBI banka će u petak  30. januara ove godine u dnevnim novinama objaviti konkurs za dodjelu sljedećih 100 stipendija za region 2, odnosno sjevernu BiH. Ovaj region obuhvata teritoriju Tuzlanskog i Posavskog kantona i općine: Derventa, Bosanski Brod, Doboj i Doboj Istok, Modriča, Šamac, Petrovo, Lopare, te Distrikt Brčko.

Nakon provedene procedure za drugu regiju  bit će raspisan konkurs za  region centralne BiH  koji obuhvaća teritoriju Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog Kantona i općine: Bijeljina, Ugljevik, Zvornik, Šekovići, Vlasenica, Bratunac, Milići i Srebrenica. Potom će biti raspisan konkurs  za region jugozapadne BiH koji obuhvaća teritoriju Herecegovačko-neretvanskog kantona, Zapadno-hercegovačkog i kantona 10, te općine: Trebinje, Ljubinje, Bileća, Berkovići, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Kalinovik i Foča.  Zadnjih sto stipendija bit će dodijeljeno za  region centralne i istočne BiH koji  obuhvata  teritoriju Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona, te općine: Čajniče, Novo Goražde, Rudo, Višegrad, Rogatica, Pale, Sokolac, Istočna Ilidža i Istočno Sarajevo, Lukavica, Sokolac i Han Pijesak.

Stipendije su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a Komisija je  prilikom odabira ocjenjivala, između ostalog, uspjeh u obrazovanju, kao i ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

O mjestu i vremenu potpisivanja ugovora i ceremoniji dodjele stipendija, studenti će biti obaviješteni putem stranice BBI banke. Stipendije će biti isplaćene putem studentskog računa koje su učenici ili njihovi zakonski zastupnici, odnosno studenti obavezni otvoriti kod BBI banke prije potpisivanja ugovora u roku od deset dana od dana objavljivanja spiska dobitnika.

Za otvaranje studentskog računa potrebno je priložiti CIPS potvrdu o prebivalištu i kopiju LK. Maloljetni dobitnici stipendije trebaju doći  sa roditeljem/starateljem (koji trebaju dostaviti CIPS-ovu potvrdu)  i priložiti rodni list djeteta.

Dobitnici stipendije  prilikom dolaska u  poslovnice BBI banke trebaju naglasiti da je svrha otvaranja računa priliv sredstava od stipendije kako bi otvorili isključivo „STUDENTSKI TEKUĆI RAČUN“  na koji se ne obračunava mjesečna naknada.

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Tagovano: (487)
Top