Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > BBI: Novih 20 stipendija za postdiplomce master studija Islamic Banking

BBI: Novih 20 stipendija za postdiplomce master studija Islamic Banking

Bosna Bank International (BBI) i ove će godine stipendirati postdiplomce master studija Islamic Banking koji se od prošle godine realizira u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Sarajeva, Univerzitetom Bolton iz Velike Britanije i BBI Akademijom. Do sada je BBI banka stipendirala 60 magistranata islamskog bankarstva. Projekt će biti nastavljen i ove godine dodjeljivanjem novih 20 stipendija. Polaznici ovog programa imaju jedinstvenu priliku učiti kroz praksu u BBI banci i slušajući stručne seminare BBI Akademije.
 „ BBI banka inicirajući pokretanje master programa o islamskom bankarstvu na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu gradi infrastrukturu za Sarajevo kao centar islamskih finansija u Jugoistočnoj Evropi. Ulažući u obrazovanje i edukaciju kako na domaćim univerzitetima i kroz interni young professionals programm u BBI banci Sarajevo ima priliku učestvovati u utrci zajedno sa Parizom i Londonom za poziciju lidera Evrope u ovoj brzorastućoj industriji. Zaposlenici BBI banke koji su prošli young professionals programm danas rade u vodećim islamskim bankama u Džedi i Dubaiju. Strateškim pristupom educiranju BBI zaposlenika kroz različite interne seminare i naročito kroz eksterne –on the job treninge u vodećim islamskim bankama u Turskoj izgrađujemo buduće eksperte islamskog bankarstva i finansija“, izjavio je Amer Bukvić, direktor BBI banke, najavljujući otvaranje konkursa za stipendiranje druge generacije master programa Islamskog bankarstva.
Studij je kreiran za kandidate iz BiH i regiona koji svoje profesionalno usavršavanje žele nastaviti u oblasti islamskih finansija. Master program Islamic banking predstavlja novi studij koji Ekonomski fakultet Sarajevo realizira u saradnji sa Univerzitetom iz Boltona (Velika Britanija) i BBI Akademijom. Nastava se odvija na engleskom jeziku, sa profesorima iz BiH i Velike Britanije a po uspješnom završetku polaznicima će biti dodijeljena dvojna diploma Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Boltonu

„BBI banka kao društevno odgovorna institucija od svog osnivanja na različite načine pomaže obrazovanje nadarenih učenika i studenata, s posebnom pažnjom na djecu bez jednog ili oba roditelja. Samo iz Fonda Sheik Saleh Kamel do sada je stipendirano 1.500 djece i u tu svrhu je isplaćeno skoro tri milona KM. Stipendiranje će biti nastavljeno i ove godine kada će za 500 stipendista biti isplaćeno skoro milon KM. Ovaj veliki projekat bit će nastavljen i u budućnosti“, kazao je Bukvić.
Danas u 18. sati na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, održaće se Dani otvorenih vrata za master studij Islamic banking, kao i promocija stipendija za studente ovog master programa koje obezbjeđuje BBI banka.

 

Akos.bA

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top