Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Stipendije > BBI banka u Srebreniku dodjelila 100 stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel

BBI banka u Srebreniku dodjelila 100 stipendija iz Fonda Sheikh Saleh Kamel

Stipendije za djecu bez roditelja regije Sjeverna Bosna

 BBI banka danas je u Srebreniku dodijelila stipendije iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 100 učenika i studenata regije Sjeverna Bosna. Stotinu djece bez jednog ili oba roditelja iz regije Sjeverna Bosna dobilo je mjesečne stipendije u iznosu od 100 američkih dolara, odnosno 1.200 dolara godišnje.

Fond Sheikh Saleh Kamel, osnovan je na inicijativu BBI banke i filantropa Sheikha Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg „Al-Baraka” finansijske i poslovne grupacije. Već petu godinu zaredom iz Fonda Sheikh Saleh Kamel za 500 djece iz BiH, učenika i studenata bude isplaćeno 600.000 američkih dolara godišnje. Preostalih 400 stipendija bit će sukcesivno dodjeljene i za preostale četiri regije.

„Veoma smo sretni da smo danas ovdje u Srebreniku da podržimo ove mlade ljude u njihovim nastojanjima da steknu što bolje obrazovanje. Stipendiranje djece je kontinurani proces u kojem je tokom četiri godine dodjeljeno oko četiri miliona KM, a kroz druge fondove također smo stipendirali nadarene učenike i studente. Ove aktivnosti bit će nastavljene i ubuduće”, izjavila je Emina Šišić, izvršna direktorica BBI banke čestitajući dobitnicima i poručivši im da bez obzira koju profesiju da odaberu kao svoje životno zanimanje svoj posao obavljaju najbolje moguće.

Čestitke dobitnicima i zahvalnost BBI banci što je prepoznala obrazovanje kao jedan od temelja razvoja društva uputio je i premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić i načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top