Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BBI banka: Novih milon KM za stipendije

BBI banka: Novih milon KM za stipendije

Sa jedne od prethodnih dodjela stipendija za 500 bh. djece
Bosna Bank International (BBI)  u saradnji sa prijateljima Banke i ove školske/akademske godine podijelit će milon KM za stipendiranje učenika i studenata iz BiH. Sredstva koja je BBI banka sa svojim prijateljima  osigurala bit će alocirana za stipendiranje 500 učenika i studenata, državljana BiH, na školskim i visokoškolskim ustanovama na teritoriji cijele BiH.

Stipendije su primarno namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja, na teritoriji cijele BiH, a potom eventualno i ostalim kategorijama, ocjenjujući uspjeh, te uzimajući u obzir, između ostalog, ukupne prihode i socijalni status domaćinstva.

Konkurs za ovu kategoriju stipendista bit će uskoro objavljen na stranici banke i u dnevnim novinama.

Osim 500 stipendija koje su namijenjene djeci bez jednog ili oba roditelja i odličnim učenicima i studentima slabijeg imovinskog stanja; BBI banka stipnedira postdiplomce islamskog bankarstva. Za postdiplomce koji žele nastaviti obrazovanje u  jednoj od najtraženijih ekonomskih disciplina u svijetu, islamskom bankarstvu, BBI banka ove godine dodijelit će 20 stipendija. Konkurs za ove stipendije otvoren je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu do 17. oktobra ove godine. 

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top