Ekonomija

BBI banka i Općina Stari grad će plasirati 1,1 milion KM u privredu po povoljnim uslovima

Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke i Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad Sarajevo potpisali su danas u prostorijama općine Stari Grad ugovor o  povoljnoj  finansijskoj liniji za privredne subjekte sa područja Općine. Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0,49 do 1,95 posto. BBI banka i Općina Stari Grad na ovaj način žele podržati privrednike, olakšati im poslovanje te pomoći održavanju i povećanju nivoa zaposlenosti.

„BBI banka u saradnji s Općinom Stari Grad već četvrtu godinu zaredom provodi projekat pomoći privrednicima koji posluju na području Općine

Velika je čast biti dio razvoja. Subvencionirane linije su dobar primjer javno-privatnog partnerstva za podršku privredi. Trenutno su najveći prioriteti  podrške za mala i srednja preduzeća kako bi se povećala održivost poslovanja i ostvarila nova radna mjesta .

Za realizaciju ovog ugovora  BBI banka je obezbjedila milion i sto hiljada  KM  i pozivam sve privrednike, a naročito mlade, da apliciraju za sredstva iz ove linije. Spremni smo da za ovakve projekte, ukoliko bude interesa,  pojačamo finansijsku podršku ne duplo nego 10 ili 20 puta.

BBI banka je spremna da privrednicima olakša poslovanje ne samo finansijski nego i svakom drugom vrstom pomoći.

Apelujemo, da prije svega mladi, preuzmu inicijativu, apliciraju za navedena sredstva i stvore sebi održivi biznis u BiH. Izjavio je Bukvić

Inače, ovakve subvencionirane linije BBI banka ima i sa drugim općinama i kantonima u Federaciji BiH.

“Do sada je u ovu svrhu plasirano  oko 2 miliona KM. Sufinansiranjem dijela profitne marže od strane Općine privrednicima su omogućena veoma povoljna sredstva i moram da kažem da smo mi spremni ponuditi i više ukoliko bude zainteresovanih privrednika. Stari Grad nema neke velike industrijske centre i privredne zone ali imamo drugih potencijala koji su uglavnom vezani za turizam i ovo je dobra prilika za biznis. Zamolio bih poslodavce da se oslobode da uđu u ovakve vrste “troškova”, te da rade na razvoju svog biznisa i stvaranja novih radnih mjesta .”kazao je načelnik Hadžibajrić i pozvao privrednike da se obrate u BBI banku i iskoriste povoljna finansijska sredstva.

U proteklom periodu su 22 kompanije s područja Općine Stari Grad iskoristila sredstva iz subvencionirane finansijske linije.

Jedan od korisnika ovih sredstava iz prethodnih linija je i kompanija

GA-ME-HA, kompanija koja je dugi niz godina sinonim za ekskluzivne poslastice.

„Htio bi se prije svega zahvaliti BBI banci i Općini Stari Grad što su nam omogućili jednu ovakvu finansijsku liniju. Dobiti ovako povoljna sredstva sa minimalnim troškovima veoma je značajno za nas privrednike. Mi smo sredstva iskoristili  za unaprjeđenje tehnologije proizvodnje te automatski i uposlili nove uposlenike. Preporučujem svim privrednicima da iskoriste ovu finansijsku liniju.” Izjavio je Iris Pašić, ispred kompanije GA-ME-HA.

Zainteresovani privrednici više informacija mogu dobiti u poslovnici Ferhadija BBI banke, putem e-mail adresa: ferhadija@bbi.ba i corporate@bbi.ba, ili na brojeve telefona 033/275-508253-920275-507 i 275-264.

Povezani članci

Back to top button