Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > BBI banka i Općina Novi Grad: Novih 10 miliona KM za privredu Novog Grada‏

BBI banka i Općina Novi Grad: Novih 10 miliona KM za privredu Novog Grada‏

Zajedničkim snagama Bosna Bank International (BBI) i Općine Novi Grad Sarajevo uspostavljena je povoljna finansijska linija za privredne subjekte registrovane na području Općine.

Tim povodom Semir Efendić, načelnik Općine i Amer Bukvić, direktor BBI banke potpisali su ugovor o poslovnoj saradnji za 2016. godinu. Ovo je četvrta godina zaredom da BBI banka i Općina Novi Grad rade na projektu pomoći privrednicima s ovog područja.

Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranja po povoljnim uslovima i po subvencioniranoj stopi od 0,49 do 2,99 posto. Ukupan iznos sredstava koje je BBI banka ponudila ove godine iznosi 10 miliona maraka, a 300.000 KM iz budžeta Općine ići će za sufinansiranje profitne stope.

BBI banka i Općina na ovaj način žele podržati privrednike i olakšati im poslovanje te pomoći održavanje i povećanje nivoa zaposlenosti.

“Do sada je putem ove linije investirano 13 i po miliona u privredu Novog Grada. Inicijativa za pokretanje ove linije nastala je iz razgovora s privrednicima kojima su za razvoj poslovanja, održanje broja zaposlenih ili pokretanje novog biznisa nedostajala povoljna finansijska sredstva. Za tri godine, koliko već raliziramo ovu liniju u okviru projekta „Pokrenimo novi grad zajedno“ , 64 kompanije su iskoristile ove pogodnosti“, kazao je načelnik Efendić.

Direktor BBI banke Amer Bukvić kazao je da Općina Novi Grad može poslužiti kao pozitivan primjer drugim općinama i državnim institucijama.

„Finansijska linija koju realiziramo u saradnji sa Općinom Novi Grad je dobar model kako se može pokrenuti privreda u BiH. Osim kroz različite finansijske linije BBI banka nastoji da putem Sarajevo Business Foruma domaćim privrednicima pomogne u pronalasku tržišta“, kazao je Amer Bukvić, direktor BBI banke.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top