Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BBI banka i Centennial fond: Edukacija za razvoj ženskog poduzetništva u BiH

BBI banka i Centennial fond: Edukacija za razvoj ženskog poduzetništva u BiH

Potpisan sporazum sa uticajnim arapskim fondom za razvoj poduzetništva

 

Amer Bukvić, direktor Bosna Bank International (BBI) i Abdul Aziz Al-Mutairi, generalni direktor Centennial fonda iz Saudijske Arabije potpisali su Sporazum o provođenju jednog od najsavremenijih edukacijskih programa za poduzetništvo u BiH. Sporazum,  koji je direktor BBI banke potpisao za vrijeme nedavnog boravka u  glavnom gradu Saudijske Arabije gdje mu je dodjeljeno priznanja za najboljeg poduzetnika i lidera u 2014. godini, realizirat će se početkom iduće godine.

 

Inače, Centennial fond koji je prije deset godina osnovan pod pokroviteljstvom princa Abdulaziza bin Abdullaha, zamjenika ministra vanjskih poslova i sina kralja Saudijske Arabije, ima za cilj da unaprijedi i osnaži  jačanje kulture poduzetništva u cijelome svijetu. Zahvaljujući uspješnim bh. poduzetnicima i liderima rukovodstvo Centennial fonda odlučilo je da svoje programe implementira i u našoj zemlji. Memorandumom koji je potpisala BBI banka dogovorena je realizacija tri edukacijska programa:„Kako postati uspješan poduzetnik“, „Kako planirati i realizirati uspješan projekat“, te specijalni „Program edukacije i pomoći ženskom poduzetništvu u BiH“.

 

„Uspostavljanje saradnje sa Centennial fondom iz Saudijske Arabije veliki je korak za razvoj poduzetništva u našoj zemlji. Seminari iz oblasti poduzetništva prema programima i standardima Centennial fonda provodit će se u okviru BBI Akademije i na određenim univerzitetima u BiH. S ponosom ističemo da u programu za razvoj poduzetništva posebno mjesto ima razvoj ženskog poduzetništva. Inače, osnovna namjera Centennial fonda je da pomognu mladim poduzetnicima i start-up kompanijama da postignu finansijsku neovisnost i izrastu u uspješne poduzetnike. Centennial fond, sporazumom sa BBI bankom, otvara vrata mladim ljudima – ženama i muškarcima da nauče kako da uspješno realiziraju svoje ideje“, izjavio je nakon potpisivanja Bukvić.

 

Akos.bA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top