Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > BBI Akademija: Organiziran seminar Halal razvoja šansa za BiH

BBI Akademija: Organiziran seminar Halal razvoja šansa za BiH

U okviru BBI Akademije, dana 21. januara 2014. godine, organiziran je seminar na temu "Halal- razvojna šansa za BiH". 

Učesnici seminara su bili voditelji poslovnica i odjela BBI Banke. Predavači na seminaru su bili Amir Sakić, direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH,  Valdet Peštalić, šef odjela za edukaciju Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH i Mirza Karić, štručni saradnik Agencije za certificiranje halal kvalitete BiH.

Na seminaru su prezentirani aktuelni svjetski tokovi u oblasti halala kao i pozicija BiH na svjetskom halal tržištu. Zaključeno je da je halal zaista razvojna šansa za BiH i da postoje više mogućnosti saradnje između BBI Banke, Agencije i halal certificiranih kompanija kako bi se halal industrija u BiH dodatno ojačala i postala konkurentnija na svjetskom halal tržištu.

Saradnja između BBI Banke i Agencije za certificiranje halal kvalitete na polju halal industrije će se intenzivirati u narednom periodu.

BBI Akademija ove godine ima planiranih više od 40 seminara koji su namijenjeni za podizanje stručnih sposobnosti zaposlenika, volontera, studenata-stipendista, praktikanata. Seminar Halal – razvojna šansa, je održan 21.01.2014.godine, a održao ga je tim predavača iz Agencije za certificiranje halal kvalitete.

halal.ba/BBI banka

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top