Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Baždarević o Ircima: Dobili smo najtežeg protivnika, čeka nas veliki okršaj

Baždarević o Ircima: Dobili smo najtežeg protivnika, čeka nas veliki okršaj

Opšte mišljenje je da smo dobili najtežeg protivnika ali mi smo znali da je svaki protivnik težak. Možda bi nam lakše bilo da revanš igramo kući, istakao je Mehmed Baždarević, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine komentarišući današnji žrijeb baraža za EURO 2016 u kojem će njegovi izabranici igrati protiv Republike Irske.

Kako prenosi Anadolu Agency (AA), Baždarević je rekao i „moramo biti u najboljoj formi, zdravi i spremni za veliki okršaj“.

„Ni do sada nam nije bilo lako ali znam da imamo kapacitet i da možemo pobijediti svakog protivnika“, poručio je Baždarević.

I njegov asistent u stručnom štabu Dragan Perić vjeruje da BiH može izboriti nastup na EURO 2016.

„Bio nam je težak put do baraža, a sada je i žrijeb potvrdio da nam neće biti lako u baražu. Nadam se i vjerujem da ćemo naći način da kroz dvije utakmice ostvarimo cilj i plasman na EP“, kazao je Perić.

U baražu za naredno Evropsko prvenstvo „Francuska 2016“, osim duela BiH – Republika Irska, sastat će se i Ukrajina – Slovenija, Švedska – Danska, Norveška – Mađarska.

Prve utakmice igraju se od 12. do 14. novembra, a revanši u periodu od 15. do 17 dana u istom mjesecu, piše Anadolu Agency.  

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top