Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bajram u Tuzli: Budimo uz ljude koji su u nevolji, uz slabe, siromašne

Bajram u Tuzli: Budimo uz ljude koji su u nevolji, uz slabe, siromašne

Centralna bajramska svečanost za područje Muftiluka tuzlanskog održana je u Prinčevoj džamiji u Tuzli gdje je nekoliko stotina muslimana u ovom bh. gradu klanjalo bajram-namaz. Namaz je predvodio muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović

 – Vjernici islamske vjeroispovijesti u Tuzli, kao i ostali gradovima širom Bosne i Hercegovine, danas su klanjanjem bajram-namaza započeli Ramazanski bajram, javlja Anadolu Agency (AA).

Centralna bajramska svečanost za područje Muftiluka tuzlanskog održana je u Prinčevoj džamiji u Tuzli gdje je nekoliko stotina muslimana u ovom bh. gradu klanjalo bajram-namaz. Namaz je predvodio muftija tuzlanski, Vahid-ef. Fazlović.

“Budimo uz sve one ljude koji su u nevolji, uz slabe, siromašne i bolesne. Zaštitimo našu nejač i pružimo podstrek našim mladima. Sklapajmo prijateljstva gdje god možemo”, rekao je Fazlović.

Na molitvi su učestvovali poglavari islamske vjerske zajednice iz toga grada, veliki broj visokih zvaničnika i veliki broj vjernika.

Okupljeni vjernici su nakon bajram-namaza tradicionalno jedni drugima čestitali jedan od najvećih praznika kod muslimana nakon čega su proslavu bajramskih blagdana nastavili u krugu porodice i prijatelja.

 

Anadolija

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top