Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bajram namaz u Mostaru klanjan u 22 džamije i mesdžida FOTO

Bajram namaz u Mostaru klanjan u 22 džamije i mesdžida FOTO

Mostarski muftija Salem ef. Dedović pozvao je okupljene da i dalje ustrajavaju na duhovnoj obnovi i očuvanju islamskih moralnih vrijednosti

 – Bajram-namaz u Mostaru klanjan je u 22 džamije i mesdžida, javlja dopisnik Anadolu Agency (AA).

Centralna manifestacija za područje Medžlisa Islamske zajednice Mostar upriličena je u sportskoj dvorani Univerzitetsko sportsko-rekreativnom centru „Mithad Hujdur – Hujka“ u Sjevernom logoru. Bajram namaz je imamio i bajramsku hutbu održao mostarski muftija Salem ef. Dedović.

Muftija Dedović pozvao je okupljene da i dalje ustrajavaju na duhovnoj obnovi i očuvanju islamskih moralnih vrijednosti.

„Ukoliko želimo napredak i na ličnom i na porodičnom i na društvenom planu valja nam se pozabaviti svojom nutrinom, moralno savješću pa iskreno i predano raditi na pročišćenju namjera i ciljeva i na izgradnju međusobne vjere i povjerenja jednih u druge. To će sigurno rezultirati dobrim ishodima i ličnim i kolektivnim napretkom“, rekao je muftija Dedović.

Duhovna obnova, kako je kazao, mora krenuti od pojedinca, od suočavanja sa vlastitim slabostima, od porodice koja se mora pozabaviti svojim temeljnim poslanjem da odgaja i usavršava, te od odgojno obrazovnih ustanova koje trebaju pratiti društvene procese i na njih davati adekvatne odgovore.

Bajram namaz klanjan je i u ostalim gradovima na području Mostarskog muftijstva, u Ljubinju, Trebinju, Bileći, Gacku, Nevesinju, Stocu, Čapljini, Ljubuškom, Tomislavgradu, Livnu, Glamoču, Prozoru, Jablanici i Konjicu.

Drugi dan Bajrama tradicionalno se obilježava kao Dan šehida. Tim povodom sutra biće organizirane zajedničke posjete svim šehitlucima u Hercegovini.

Anadolija

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top