Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Bajram-namaz u kontejnerima: Sirijske izbjeglice u Turskoj dočekali bajram u tuzi FOTO

Bajram-namaz u kontejnerima: Sirijske izbjeglice u Turskoj dočekali bajram u tuzi FOTO

Sirijske izbjeglice koje su prebjegle u Tursku zbog sukoba u svojoj zemlji, nisu se mogli obradovati Ramazanskom bajramu zbog zabrinutosti o svojim bližnjim koji su ostali u Siriji

  – Sirijske izbjeglice koje su prebjegle u Tursku zbog sukoba u svojoj zemlji, nisu se mogli obradovati Ramazanskom bajramu zbog zabrinutosti o svojim bližnjim koji su ostali u Siriji, javlja Anadolu Agency (AA).

U izbjegličkom kampu Suleyman Šah u Šanliurfi na jugoistoku Turske, gdje trenutno živi blizu 28.000 izbjeglica, Sirijci su obavili bajram-namaz, a nakon hutbe, molili su se za svoju zemlju i prestanak napada na Gazu.

Sirijci u gradu Kilis napunili su džamije Halep i Damask, gdje su se također molili za mir i prestanak sukoba u Siriji.

Sirijac Nedir Feydu, u izjavi za AA, kazao je da živi oko četiri godine u izbjegličkom kampu.

“Nadam se da će se rat završiti što prije. Još jedan bajram provodimo daleko od kuće. Ovom prilikom, želim se zahvaliti turskim vlastima zbog mogućnosti koje su nam pružili ovdje“, rekao je Feydu.

Naji Abdulhamit je također mještanin izbjegličkog kampa već 3,5 godine. On je kazao da imaju fin život u kampu, ali ipak, istakao je kako se nada da će se završiti rat u Siriji i da će naredni bajram dočekati u svom domu, sa svojim bližnjima.

Anadolija

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top