Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Bajram i u Australiji: Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz u Melbourneu

Bajram i u Australiji: Veliki broj vjernika klanjao bajram-namaz u Melbourneu

Foto: Anadolija
Nekoliko hiljada vjernika bilo je u džamiji Broadmeadows u Melbourneu u Australiji, gdje je bajram namaz predvodio turski ataše za administrativne i društvene poslove Kerim Birinc

 – U prisustvu velikog broja vjernika u džamijama Australije klanjan je bajram-namaz, gdje je također nastupio jedan od najvećih muslimanskih praznika Ramazanski bajram, javlja Anadolu Agency (AA).

Nekoliko hiljada vjernika bilo je u džamiji Broadmeadows u Melbourneu u Australiji, gdje je bajram namaz predvodio turski ataše za administrativne i društvene poslove Kerim Birinci. Ovom prilikom, on je poželio u ime svih vjernika da se prekine ljutnja između članova porodica i prijatelja, te da se ne zaborave stariji, bolesni, nemoćni, kao i oni kojima treba pružiti ruku pomoći.

Bajramsku hutbu držao je imam Broadmeadows džamije Erkan Aycicek, koji se osvrnuo na situaciju na Bliskom Istoku.

“Molimo se za našu braću koji su sada u teškoj situaciji, a to su Palestinci, Sirijci, Iračani i građani Arakana. Mi smo nada čovječanstva, moramo živjeti u to ime. Nadam se da ćemo doživjeti još mnogo Bajrama i da će naša radost donijeti nove radosti. Bajram šerif mubarek olsun“, rekao je Aycicek.

Lokalne vlasti u Australiji također su uputili čestitke građanima islamske vjeroispovijesti.

Anadolija

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top