U FokusuVijesti iz zemlje

Baba, klat ćemo ti unuke zbog ovoga

Treba priznati da su nas iznenadili ovoliki i ovakvi komentari iz manjeg BH entiteta o rušenju crkve u dvorištu i ispred ulaza kuće nane Fate.

Uvijek sam mislio da je crkva nekakav hir Milorada Dodika, a njemu ne treba ništa zamjeriti, a da je sav normalan svijet bez obzira na vjeru i naciju u najmanju ruku protiv da se gradi Bogomolja ispred ulaza nečije kuće, na tuđem imanju, na mjestu gdje nikada nije ni postojala.

Sav se zgrozim na komentare tipa: “Bog će vam platiti za rušenje crkve, to je grijeh”

A jel’ to crkva oslobodjena grijeha? Jel’ grijeh crkvi graditi bogomolju na tudjoj zemlji, bez ikakve dozvole vlasnika.
Ne mogu da vjerujem svojim očima kada pročitam komentar tipa: “Mi nikada ne bi srušili džamiju” Pa to smo sve vidjeli. Dok smo mi u ratu čuvali crkve u Sarajevu, dotle su neki srušili, ne jednu, ne dvije, ne deset, pa ni sto nego više od šest stotina džamija.

U Banja Luci su neljudi srušili sve džamije, od Ferhadije napravili parking, dotle su, hvala Bogu, u Sarajevu, pod onakvom opsadom iz rata izašle sve crkve uspravne. E to je ono što razlikuje nas koji se ponosimo tom činjenicom i vas koji hoćete herojsku borbu nane Fate za svoju zemlju predstaviti činom grijeha.

Grijeh nije da se ukloni nešto što je izgradjeno na tuđoj zemlji, grijeh je valjda graditi i Bogu se moliti na zemlji i suzama jedne nedužne nane koja ne traži ničije, traži samo svoje.

Dragi Bošnjaci, mi koji smo klasični primjer naivnosti i zaborava urežite u memoriju komentar pisan ćirilicom koji sada kruži društvenim mrežama: “Baba, klat ćemo ti unuke zbog ovoga”.

Za akos.ba piše :Ekrem Čelebić

Povezani članci

Back to top button